Duurzame keuzes bij Vandyck

Voor steeds meer producten maakt Vandyck gebruik van GOTS gecertificeerde katoen. Dat is katoen met een internationaal keurmerk dat aangeeft dat het een materiaal is dat duurzaam is geproduceerd. Benieuwd naar meer informatie over het GOTS certificaat en de producten van Vandyck, lees dan vooral verder.

Duurzaam katoen bij Vandyck 

Het GOTS-certificaat garandeert dat het katoen biologisch is geteeld en dat de productie op een milieuvriendelijke en verantwoorde wijze gebeurd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is een internationaal erkend certificaat. Bij Vandyck proberen ze voor zoveel mogelijk producten gebruik te maken van GOTS katoen.

Het grootste verschil tussen normaal katoen en GOTS-gecertificeerd katoen is dat er voor normaal katoen wel chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij het verbouwen van het katoen en bij GOTS katoen niet. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke pesticiden, is het ook beter voor je huid. Daarnaast wordt er bij GOTS katoen minder water en energie verbruikt, wat beter is voor het milieu.